Sunt cea mai bună variantă a mea, iar celălalt este cea mai bună variantă a lui!

 

Iubirea este un cuvânt. Dincolo de el, se află nevoi, emoții, credințe, dorințe, respingeri, pierderi, trădări, frustrări și multe neînțelesuri. Pentru ca iubirea să fie un cuvânt care să exprime adevărul, ar trebui adusă în C.L.A.R., unde să conștientizăm nevoile de intimitate și contact din spatele experienței emoționale. Astfel, este posibil să descoperim că experiențele de respingere din trecut au blocat satisfacerea nevoilor pe termen lung, prin felul în care receptăm realitățile noastre relaționale, prin credințele noastre și prin răspunsurile noastre emoționale. Dacă dezbrăcăm iubirile de nevoi, traume și proiecții, ne izbește realitatea clară a unei nevoi de intimitate fizică și psihică, care ne amintește de simbioza intrauterină. Iubirea este o stare de contact și sincronicitate emoțională. A face managementul iubirii înseamnă a identifica ceea ce stă în puterea noastră să facem, pentru a aduce experiența iubirii autentice în interiorul nostru și al relațiilor noastre. 

Managementul iubirii începe cu o relație bună cu propria persoană, cu felul de a arăta, cu deciziile, cu propriile comportamente. Îi putem iubi pe ceilalți doar în măsura în care ne putem iubi pe noi înșine. Altfel formulat, putem fi în contact cu ceilalți doar dacă suntem în contact cu noi înșine. Din relația bună cu noi rezultă energia care poate, apoi, fi convertită în contact cu celălalt. În caz contrar, ceea ce vom pune în relațiile noastre vor fi comportamente sterile, forme fără un conținut psihic satisfăcător și așteptări. Cel iubit este investit cu puterea de a face pentru tine ceea ce tu însuți nu faci: să te placă, să te vadă ca fiind în maximul tău de potențial, să aibă încredere în tine, să te accepte și să te iubească așa cum ești. 

MANAGEMENTUL IUBIRII

Relația de iubire cu tine însuți începe atunci când te consideri cea mai bună variantă cu putință a ta. Atitudinea de la care începe managementul iubirii este: atât eu, cât și celălalt suntem OK! Suntem în maximul nostru creat de genetică, mediu, educație. 

Relația cu sine și cu celălalt nu poate fi mediată de așteptări și condiționării, ca „te iubesc dacă….“, „te iert dacă de schimbi“, „voi fi în contact cu tine când vei arăta altfel, vei câștiga bani, vei trece examenul“, etc. Acestea sunt doar forme prin care se obține un comportament dorit prin presiune, control sau manipulare emoțională. Acest sistem de a obține putere asupra deciziilor celorlalți se „plătește“, prin falsificarea comportamentului obținut. Nu se pot obține stări, răspunsuri emoționale la comandă, dar se pot mima, te poți amăgi că le-ai obținut. 

Nu avem putere asupra voinței și putinței celuilalt, nici asupra lumii în ansamblu, dar avem putere asupra propriilor opțiuni, gânduri, stări și comportamente. Puterea se obține prin asumarea responsabilității pentru nevoia de intimitate fizică sau emoțională, prin crearea contextelor în care starea de necesitate să poată fi întâlnită, fără să fie sabotată de propriile mecanisme de apărare sau compensare cognitive, emoționale sau comportamentale. 

A face managementul iubirii înseamnă a asigura igiena percepțiilor, a gândurilor și a emoțiilor, astfel încât contactul cu tine și cu celălalt să poată fi cu putință dincolo de proiecții și fantezii despre oamenii care îți sunt absolut necesari sau deloc necesari. Întreruperea sau pierderea unei relații reprezintă doar o întâmplare în logica existenței tale, care facilitează un proces de cunoaștere de sine și dezvoltare de competențe emoționale. 

La începutul aplicării Metodei C.L.A.R., se alocă o oră pe zi pentru managementul emoțional, cognitiv și senzorial, astfel încât să fie obținută atmosfera interioară de contact pe o perioadă de minimum șapte zile. Acest lucru înseamnă că, timp de o oră, simțurile, gândurile și emoțiile vor fi controlate, pentru a fi puse pe frecvența contactului cu sine și cu celălalt. 

Contactul este obținut printr-o practică senzorială, cognitivă și emoțională zilnică, timp de 60 de minute. După prima săptămână, vei practica experiența dezirabilității, timp de 20 minute pe zi, până când aceasta devine obișnuință și se transformă într-un stil de viață. Practica zilnică îți va asigura un confort general în relație cu ceea ce îți este necesar și face posibilă practica responsabilității, în situații negative.

Încearcă și meditația propusă de noi pentru relații: