#ȘCOLICONȘTIENTE: BOOTCAMP EDUCAȚIONAL CLAR

27-30 Octombrie 2022

Proiectul #școliconștiente debutează cu organizarea unui bootcamp pentru profesori și directori din toată țara, în perioada 27-30 Octombrie.

Ei vor învăța, cu ajutorul unei metode de gestiune emoțională, cum să abordeze stresul, anxietatea, bullying-ului sau eșecurile școlare. După experiența din bootcamp, dascălii vor fi mentorati, pe parcursul anului scolar 2022-2023 de trainerii psihologi ai Academiei, pentru a putea pune în practica aceasta metodă, chiar cu elevii lor.

Scopul proiectului este introducerea în școală a unui instrument de conștientizare și gestionare a emoțiilor (Kit de educație emoțională CLAR). Credem că excluderea experiențelor emoționale din procesul de predare/învățare/ evaluare poate dăuna grav sănătății mentale a copiilor noștri.
Bootcampul educațional CLAR este un proces de conștientizare emoțională a situațiilor școlare de tip: stres, conflicte, apatie, izolare, eșec școlar.

Principalele activități la programului #școliconștiente sunt:
1. Bootcamp educațional
2. Conferința națională despre educație
3. Mentorat oferit directorilor pentru construirea unei culturi organizaționale care să ofere suport emoțional în actul educațional
4. Mentorat oferit profesorilor de către formatorii Academiei CLAR, în gestiunea emoțională a clasei de elevi
5. Acces la resurse educaționale (curs online, podcasturi) și workshopuri pentru 1250 elevi în gestionarea principalelor probleme emoționale școlare: bullying, dezinteres, eșec, stres, izolare – 5 workshopuri pe fiecare grupa de elevi

Academia CLAR oferă programe de educație psihologică pentru gestiunea emoțiilor în școală.
Metoda CLAR a fost dezvoltată de Psiholog Dr. Alina Căprioară pentru rezolvarea situațiilor școlare care duc la stres, eșec, depresie, anxietate și bullying.

De ce ți-ai dori să te înscrii în proiectul #școliconștiente?

Beneficii:

  • Vei fi conectat un an de zile la psihoterapeuți practicanți ai metodei care te vor ajuta la gestionarea situațiilor provocatoare din clasă
  • Vei experimenta unui proces substanțial de autoanaliză și transformare personală
  • Vei experimenta procese de conștientizare individuale cât și de grup
  • Vei obține abilitatea de a pune în practică principiile Metodei C.L.A.R.
  • Vei aparține unei comunități care împărtășește valori și practici comune

TEMATICA BOOTCAMP

27 octombrie: Conferință națională: Metoda C.L.A.R, instrument de cunoaștere și gestiune emoțională

28 octombrie: Izolarea și apatia. Cum gestionăm izolarea socială și apatia în școală?

Nevoi, traume și proiecții implicate în fenomenul izolării sociale în clasele de elevi. Gestiunea percepțiilor deformate, a gândurilor iraționale și a emoțiilor amplificate.

29 octombrie: Stresul și conflictul. Cum gestionăm emoțional stresul și conflictul în școală?

Nevoi, traume și proiecții implicate în stresul școlar. Gestiunea percepțiilor deformate, a gândurilor iraționale și a emoțiilor amplificate.

30 octombrie: Eșecul școlar: Cum gestionăm emoțional eșecul școlar?
Nevoi, traume, proiecții implicare în eșecul școlar. Gestiunea percepțiilor deformate, gândurilor iraționale și emoțiilor amplificate.