Am ajuns acolo unde trebuie! îmi spune.

    Unde ”trebuie”? întreb suspicioasă. Am oroare de acest imperativ categoric kantian. Mi se pare un agresor psihopat care chinuie suflete just for fun.

      Am ajuns în C.L.A.R.! Uite, ți-am adus să citești. 

Îmi dă să citesc un text rezumat al întregului proces pe care l-a parcurs în program. Îl citesc cu respirația oprită. Înțeleg că este absolvent deja, deși mai erau două etape. Mă simt mândră și recunoscătoare că am putut să-l asist în procesul lui. 

      Pot să-l pus pe blog? întreb, nu știu de ce. Îmi pare un text terapeutic, util pentru toți cei din comunitatea C.L.A.R.

      Da, sigur! Am scris pentru că îmi este mai clar dacă scriu. Poate inspiră și pe altcineva!

 

Iată textul:

”Amintirile creează scenarii care re-traumatizează, iar acest lucru nu ajută pe nimeni. Aceste amintiri au creat o structură neurologică pe creier și a devenit obișnuință. Sunt acum conștient de cum se întâmplă pentru mine. În momentul în care le citesc mai jos sunt pur și simplu conștient și le interpretez doar la nivel cognitiv.

Ce a însemnat C pentru mine?

C –  Sunt conștient acum de felul în care vine spre mine un stimul și ce se întâmplă la nivel de interpretare a realității: ce aud, ce se întâmplă la nivel de gând, ce se întâmplă la nivel de emoții.

De exemplu, stimulii următori:

 1. Când vine timpul sa mă apuc de proiect
 2. Când intru în contact cu o fată de care îmi place și cred că relația ar avea potențial 

Determină anumite gânduri automate:

 •       Nu pot sa rezist 
 •       O sa fiu respins
 •       Nu sunt în siguranță
 •       O să fie un dezastru
 •       O să o dau în bară cu proiectul dacă mă conectez
 •       Nu pot avea încredere în echipa
 •       Nu o să avem vânzări
 •       Nu o să primim investiție
 •       Nu merit să fiu iubit până nu am succes 

Aceste gânduri amplifică emoțiile de:

 •       Agitație
 •       Panică
 •       Văd doar semne de respingere, blocaje

Mă întreb: Why? Care este sursa acestor stări?

 •       Pentru că mi-am interzis să am o relație timp de 3 ani.
 •       Pentru că m-am relaxat extrem de puțin timp de 7 ani.
 •       Pentru că mi-am dedicat obsesiv ultimii 7 ani proiectului.

 Am ales să fac asta deoarece așa am crezut ca îmi îndeplinesc cel mai repede acest vis care s-a născut din mine, din imaginația mea, din locul în care mă simt cel mai bine și care are potențialul de a-mi aduce o viață abundentă și fericită atât mie cât și celor din jurul meu.

Am ales asta într-o stare de inconștiență, o stare de copleșeală excesivă, dată de faptul că îmi doream ceva atât de mare într-un moment în care nu aveam niciun skill în afara acestei dorințe, dorință care a avut o putere mai mare decât toate skill-urile necesare. Faptul că eram în fața unui drum atât de lung și abrupt m-a determinat să mă traumatizez și să-mi dedic tot timpul în scopul realizării acestui vis, neglijând total viața personală și intimă. Așa am crezut ca este cel mai bine pentru mine și am ales asta cu tot sufletul, din dragoste pentru pasiunea mea.

Ce a însemnat L pentru mine?

Libertatea emoțională am obținută printr-o incursiune în trecut. Îmi amintesc că îmi doream să fac acest lucru minunat dar nu aveam niciun skill. Am considerat că engleza este primul skill, așa că am plecat în UK cu nivelul minim de cunoaștere a limbii engleze. Am făcut cele mai josnice joburi și am trecut prin umilire și neputință la muncă iar seara învățam obsesiv până adormeam. După aproape 3 ani am realizat că am învățat foarte bine engleză și teorie la management & leadership. Mi-am dat seama că am atins obiectivele pentru care am plecat în UK drept pentru care mi-am dat demisia de la job și am renunțat la cea mai bună relație din viața mea ca să învăț altceva, despre persuasiune, la cel mai înalt nivel. Deoarece știam că mai este o mare parte din acest drum pe care îl consideram foarte greu și anevoios, mai ales că eram în momentul în care veneam după cei mai grei ani din viață și o proaspătă despărțire de iubita mea, mă regăseam în fața unui nou domeniu, domeniu care este des comparat cu armata, care era total nou și pe care trebuia să îl cuceresc în maxim 1 an. Sub influența acestor gânduri și stări obsesive am decis să îmi interzic să mai am relații intime până am succes și să-mi dedic tot timpul fizic pe care îl am acestui skill de influențare. Credeam că doar așa pot convinge un investitor să vină cu un aport financiar în viziunea mea. Nici măcar nu concepeam că e posibil un drum mai scurt și am decis asta sub o presiune care nu mă lăsa să gândesc limpede. Într-un mod miraculos, totul a decurs conform planului și mi-am dat demisia de la jobul nou în fix 1 an deoarece am simțit că sunt pregătit să deschid compania și să-mi fac viziunea realitate. În ultimii 2 ani am venit în Bacău ca să tai din cheltuieli, am reușit să conving 5 oameni să-și investească timpul în proiect în baza unor acțiuni oferite de mine în companie, fără absolut niciun ban timp de 1 an, am obținut investiție pentru proiect și am reușit să avem un „Proof of Concept” de succes. 

Decid acum să mă iert pentru aceste auto-traumatizări deoarece așa am considerat ca este cel mai bine pentru mine și cei dragi la acel moment. Deciziile acestea erau aliniate cu ceea ce îmi doream, nu cu ceea ce simțeam și gândeam. Este cert faptul că dacă nu exista voință, nu exista pasiune, nu exista empatie, nu exista inteligență emoțională, nu exista perseverență în afara acestor sentimente. Am ajuns acum în punctul în care am absolut toate skill-urile să fac acest vis realitate. Am trecut cu proiectul cel mai mare test pe care orice Start-up din lume îl poate avea. Acum citesc ceea ce reprezintă ultima piesă a acestui puzzle de skill-uri pe care mi-l doream, ultima piesă care îmi dă o energie calmă, limpede dar care este chiar mai puternică decât dorința care a stat la baza acestei călătorii. 

Fără aceste traume, era imposibil sa fiu autentic, era imposibil să fiu capabil să pierd contactul cu realitatea și să iau contactul profund cu mine. Aceste traume m-au făcut să pot vorbi, să mă pot exprima, să mă pot comporta aliniat cu ceea ce simt și gândesc, nu cu ceea ce îmi doresc. 

Ce a însemnat A pentru mine?

Acum realizez că am toate skill-urile de care am nevoie, pot să mă detașez emoțional de obiective și rezultate și să fiu implicat emoțional doar în actualizarea mea, în manifestarea și exprimarea sinelui meu profund. Acum sunt în C (Conștientizare), iar atunci când mă gândesc la obiective și rezultate, le văd ca pe o direcție și sens și nu sunt implicat emoțional în ele. Acum sunt capabil să renunț la control și să las “the superior frequency” să materializeze obiectivele. Cred cu adevărat în această energie pe care nu o controlez și care îmi aduce rezultatele dintr-un neant de care nu sunt curios. 

Noua mea formă de meditație e să fac lucrurile pe care mi le doresc și să exersez răbdarea, smerenia. Sunt autentic când fac aceste lucruri și îmi reglez răspunsurile emoționale pentru că eu aleg ce se întâmplă când vine stimulul la mine și sunt capabil să fac aceste lucruri fără să fiu distras de automatisme sau să ies din realitate.

Acum sunt capabil să satisfac cele 2 nevoi majore pe care le am: cariera și relația intimă. Această ultimă piesă este de fapt o energie, este energia care materializează satisfacerea acestor 2 nevoi, energia care le face să se sincronizeze, să danseze într-o direcție sănătoasă și abundență printr-o conexiune autentică și lipsită de efort.

Acum creez vibrația pe care se construiește obiectivul meu, reușesc să creez o atmosferă interioară (abundență, sexualitate, amuzament) astfel încât să se întâmple fără mine, fără efort. 

Creez prin simpla mea înființare și pentru simplu fapt că urmăresc:

 • Completely involved in what I am doing (Să fiu complet implicat în ceea ce fac)
 • A sense of ecstasy – being outside of everyday reality (Un sentiment de entuziasm – sa fiu în afara realității zilnice)
 • Great inner clarity – Knowing how it needs to be done and how well we are doing it (Un nivel crescut de claritate interioară – știu cum trebuie făcut ceva și cât de bine e făcut)
 • Knowing that the activity is doable  –  that our skills are adequate to the task (Știu că activitatea este posibilă – abilitățile mele sunt compatibile cu ce trebuie realizat)
 • A sense of serenity – no worries about oneself, and feeling of growing beyond the boundaries of the ego  (Un sentiment de liniște – fără griji legate de propria persoană și un sentiment de evoluție peste limitele egoului)
 • Timelessness – thoroughly focused on the present, hours seem to pass by in minutes (Atemporal – focus intens pe prezent iar orele par să treacă în minute)
 • Natural motivation – ceea ce fac merită făcut pentru dragul lui

Ce a însemnat R pentru mine?

Sunt un regizor, aleg răspunsurile emoționale, decid tot ce se întâmplă pentru mine din punct de vedere emoțional. Vine stimulul, si eu decid: ii acord atenție, nu ii acord atenție. Limpezesc, clarific obiectivele până când îmi dau seama ce contează pentru mine, la ce are sens să reacționez, înțeleg comportamentul celorlalți oameni, și nu mai umblu zăpăcit prin relații.

Sunt Dumnezeu, în contact cu toate resursele mele energetice, intelectuale, nu mai am blocaje mari, și nu îmi e greu sa decid. Senzația de autor de viață, și nu pentru că mi-am propus să am putere, nu pentru că am urmat niște pași sau o strategie, pur și simplu se întâmplă. Se manifestă, e o consecință a celor de mai sus prin simplul fapt că în viața mea a început să funcționeze o relație, un proiect, pentru simplu fapt ca sunt în R (Responsabilitate).

Cele de mai sus îmi arată că sunt un om frumos și că merit să fiu iubit așa cum sunt, chiar dacă nu am succes”.

Radu Nastac