#ȘCOLICONȘTIENTE: MENTORAT PENTRU DIRECTORI ȘI PROFESORI

Academia C.L.A.R. deschide programul de mentorat pentru directori de școală și profesori.

Mentorat pentru directori de școală

Comunitatea profesorilor conștienți de importanța educației emoționale din școală se îmbogățește cu selecția a 10 directori de școală care vor alege să parcurgă programul de formare al Academiei cu scopul de a aplica principiile C.L.A.R. în managementul școlar.

Scopul la care ne propunem să contribuim în parteneriat este crearea unei culturi organizaționale în școală deschisă către integrarea educației emoționale în formarea elevilor.

Cursul de formare este gratuit și are loc în perioada 11-12 decembrie 2021.

Directorii se pot înscrie prin completarea formularului de mai jos:

  În scoala mea există un profesor cu formare în metoda C.L.A.R.

  Mentorat pentru profesori

  Profesorii formați în perioada 1-5 septembrie 2021 în metoda C.L.A.R. încep să aplice la clasă principiile metodei în situații școlare de stres, conflict, apatie, izolare, eșec. Implementarea începe în luna noiembrie cu metodologia propusă antistres și continuă cu celelalte teme pană la sfârșitul anului școlar.

  Am transformat Psihologia generală într-un Kit de educație emoțională prin simpla ilustrare a proceselor psihice cognitive, afective și reglatorii surprinse într-o dinamică comportamentală. Îl consider un instrument util pentru elevii și profesorii care vor să înțeleagă ce se întâmplă cu ei în situații adverse și caută soluții durabile pentru provocările contextului școlar. Este și o ocazie minunată de a aduce Psihologia din manuale și cabinete, în viața noastră cea de toate zilele” – Psiholog Dr. Alina Căprioară

  Profesorii înscriși în program vor înscrie la rândul lor minim 20 de elevi care acceptă să participe gratuit la workshop-urile explicative și să aplice metoda în viața de zi cu zi.

  Anul școlar 2021-2022 are o temă lunară în monitorizare și gestionare conștientă pentru cei care au aderat la programul #școliconștiente.

  PROGRAMUL DE MENTORAT

  28 Octombrie – Deschiderea programului de mentorat pentru profesori și directori

  Noiembrie – Stresul școlar

  25 noiembrie, ora 19 – Conferință Națională: Modele de bună practică în gestionarea situațiilor stresante prin metoda CLAR

  Decembrie – Ianuarie – Conflictul și bullying-ul în școală

  27 ianuarie – Conferință Națională: Modele de bune practici în gestionarea conflictului în școală

  Februarie – Izolarea în școală

  24 februarie – Conferință Națională: Modele de bune practici în gestiunea izolării în școală

  Martie – Apatia sau dezinteresul școlar

  24 martie – Conferință Națională: Modele de bune practici în gestionarea dezinteresului școlar

  Aprilie – Eșecul școlar

  28 aprilie – Conferință Națională: Modele de bune practici în gestiunea eșecului școlar

  Mai – Conferinta de închidere

   

  Aceste sesiuni de mentorat pentru directori și profesori fac parte din programul #ȘCOLICONȘTIENTE, program sponsorizat de Raiffeisen Bank, Dedeman si Elitemob.